Behang

Het grootste assortiment sfeermakers voor aan de wand.
Ontdek meer dan 200 behangboeken met talloze behangen.
Wij zijn Exclusive dealer van behangmerk Arte.

Behang.

Bij Dé Huismeesters vind je een uitgebreide collectie behang van diverse topmerken als Arte, Élitis, Eijffinger, BN Walls en Hooked on Walls. Kies je een Scandinavisch behang, een industrieel behang of ga je voor een botanische print?

Ben je op zoek naar behang voor meer sfeer in een ruimte? Kom bladeren in onze boeken en laat je betoveren door de vele verschillende motieven, kleuren en structuren.

Verschillende soorten behang.

Het belangrijkste verschil in de soorten behang is de samenstelling en de manier waarop het wordt aangebracht. Met vliesbehang breng je lijm aan op de muur. Daarna strijk je het vliesbehang tegen de muur en kun je het strak afsnijden.

Vliesbehang heeft als voordeel dat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt. Het is dus een goede optie wanneer je een minder ervaren behanger bent.

Met papierbehang breng je lijm aan op de stroken. Daarna breng je de stroken aan op de muur. Het is handig om gebruik te maken van een behangtafel.

Glasvezelbehang.

Glasvezelbehang is, net als vliesbehang, makkelijk aan te brengen. Het kan goed gebruikt worden als een muur oneffenheden bevat.

Wanneer glasvezelbehang is aangebracht op een muur, kan het in ieder gewenste kleur worden overgeschilderd.

Als laatste is er nog vinylbehang. Dit is een behangsoort waarbij de toplaag bestaat uit vinyl.

Daardoor is het makkelijk schoon te houden en is het enorm sterk.

Wil je weten welk soort behang er past bij jou? Laat je dan adviseren door onze interieurstylisten.

Behang voor in de kinderkamer Bemmel, Elst, Huissen, Nijmegen en Arnhem

Behang voor kinderkamers

Ga voor kleurrijke en creatieve behangen in de kinderkamer. Geef de slaapkamer een eyecatcher met opvallende prints zoals dieren, bloemen, jungle en grafische vormen. Bij Dé Huismeesters is een grote collectie behangen speciaal voor kinderen verkrijgbaar in vele kleuren, motieven en structuren.

Vindt u het nou lastig om een keuze te maken? Onze interieurstylisten luisteren en denken graag met je mee.

Er is altijd wel een behang te vinden dat aansluiten bij jouw woonwensen en smaak. Kom gerust langs bij Dé Huismeesters. We staan voor je klaar.

Behang verven.

Het overschilderen van behang is in de meeste gevallen niet aan te raden. Papieren behang en vinyl behang is slecht tot niet overschilderbaar.

Glasvezelbehang is wel overschilderbaar. Voordat je aan deze klus begint is het een goed idee om te controleren of het behang nog overal goed vastzit.

Wil je liever een nieuw behang uitzoeken? Kom dan naar onze winkel en laat je inspireren.

Behang verwijderen.

Wil je een nieuw behang op jouw muur? Zorg er dan voor dat het oude behang is verwijderd en dat de muur zo strak en glad mogelijk is. Verwijder eerst alle afdekplaatjes van de elektriciteit. Probeer daarna het behang te verwijderen met lauwwarm water en een doek.

Je kunt ook gebruik maken van een afsteekmes, maar probeer daar de muur zo min mogelijk mee te beschadigen. Je kunt er ook voor kiezen om behang te verwijderen door gebruik te maken van een stoomapparaat.

Liever de klus uit handen geven? Dé Huismeesters werken samen met Schildersbedrijf Mattijssen in Bemmel en Schildersbedrijf Jeurissen in Huissen.

Neem contact op met Dé Huismeesters en vraag naar de mogelijkheden.

Prachtig behang van de mooiste merken.

Welk merk heeft het mooiste behang passend bij uw interieur?

Contact met Dé Huismeesters?